20 de novembre 2015

DIRECCIÓ DE TESI DOCTORAL



En el marc del Doctorat en Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya i sota la direcció del Dr. Josep Cabratosa i el Dr. Oscar Figueras, va tenir lloc la  defensa de la tesi doctoral del doctorand Oriol Cantó que portava per títol: "AVALUACIÓ IN VITRO DE L’ESTRÈS SOBRE UNA CONNEXIÓ IMPLANT-PILAR TIPUS CON MORSE SEGONS EL MATERIAL RESTAURADOR. "  
De l'estudi es va concloure que: el comportament de la connexió interna tipus conus-Morse de l'implant C1 no varia en funció del material rehabilitador en corones unitàries i amb una força aplicada verticalment de 100, 200 i 300 N; s'observà major presencia de forces transmeses a nivell apical i en menor mesura a nivell mig i coronal; i les forces transmeses pèls diferents materials, independent de la zona observada, són similars.

 També es va desenvolupar una metodologia que va permetre portar a terme una valoració qualitativa i quantitativa mitjançant un programa informàtic (Matlab) de les forces transmeses a la resina fotoelàstica un cop aplicada una força oclusiva sobres les diferents corones.