11 de desembre 2015

DIRECCIÓ DE TESI DOCTORAL

En el marc del Doctorat en Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya i sota la direcció del Dr. Josep Cabratosa, el Dr. Lluís Giner  i el Dr. Jordi Cano, va tenir lloc la  defensa de la tesi doctoral  de la doctoranda Sandra Fernández que porta per títol: "RESISTENCIA A LA FRACTURA DE CORONAS DE RESINA REFORZADA Y DE CORONAS DE CERÁMICA HÍBRIDA SOBRE UN MUÑÓN DE TITANIO".
L'estudi conclou que:
  • Les corones metall-ceràmica a nivell d'un premolar presenten una resistència a la fractura superior a les corones de resina reforçada (Lava Ultimate®) i de ceràmica híbrida (Vita Enamic®), quan van ser i no van ser sotmeses a envelliment.
  • Les corones metall-ceràmica que no van ser sotmeses a envelliment van presentar una resistència a la fractura superior a les que se'ls va realitzar l'envelliment.
  • Les corones de resina reforçada i les corones de ceràmica híbrida no van veure afectada la seva resistència a la fractura quan van ser sotmeses a envelliment.
  • Les corones metall-ceràmica van presentar fractura només per chipping, mentre que les corones de resina reforçada i de ceràmica híbrida, van presentar fractures parcials i totals en percentatges similars.
  • La manera de fractura va dependre del material de les corones i no del tractament d'envelliment rebut.
  • Fins i tot havent diferències quant als valors de resistència, totes les corones van superar els rangs habituals de les forces masticatòries, la qual cosa les fa igualment adequades per al seu ús clínic a nivell premolar.