18 de desembre 2015

DIRECCIÓ DE TESI DOCTORAL

En el marc del Doctorat en Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya i sota la direcció del Dr. Josep Cabratosa i el Dr. Santi Costa, va tenir lloc la  defensa de la tesi doctoral del doctorand Alfons Quintana que portava per títol: "
 EVALUACIÓN DE LA ESTABILIDAD POSTURAL CON PROTECTORES BUCALES Y DIFERENTES POSICIONES MANDIBULARES UTILIZANDO UNA PLATAFORMA DE ESTABILOMETRÍA"  
De l'estudi es va concloure que:
-La posició mandibular de repòs, d'intercuspidació i la presència d'un protector bucal no tenen cap repercussió en l'estabilitat postural, en situació estàtica.
2. En situació d'inestabilitat anteroposterior, la posició d'intercuspidació i la presència d'un protector bucal, i aquest últim en major mesura, proporcionen més estabilitat postural que la posició mandibular de repòs.

3. En situació d'inestabilitat laterolateral; la posició d'intercuspidació i la presència d'un protector bucal trobem divergències entre alguns dels paràmetres estabilomètrics no quedant ben definida la influència de diferents posicions mandibulars i del protector bucal en l'estabilidad postural., en comparació de la posició mandibular de repòs.